2009-06-09 12:38:54• hírek • Gozner Gertrud

Mentési akció a Decebal hídnál

Kedd délelőtt 11 órakor öngyilkossággal fenyegetőző pszichiátriai beteghez hívták ki tűzoltókat a Decebal hídhoz. A férfi a megyei kórház pszichiátriai osztályáról szökött meg reggel, először a Textil mögött akart a Szamosba ugrani, később a Decebal híd lábánál belegázolt a folyóba, és felült a régi, lebontott hídból megmaradt betonoszlopra. A helyszínre a tűzoltók mellett a rendőrség és a csendőrség alakulatai is kivonultak.

A Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége alakulatának két tűzoltója belegázolt a derékig érő, de sebes sodrású vízbe, és egy kötélt feszítettek ki a betonoszlop és a part között, miközben folyamatosan szóval tartották a férfit. A zavart elméjű férfi miközben a mentési munkálatok zajlottak, énekelt, tornázgatott, illetve integetett a hídon szép számmal összegyűlt bámészkodóknak. A sajtó jelenlétének már nem örült annyira, miután kővel megdobálta az egyik operatőrt, a továbbiakban csak titokban lehetett az akciót rögzíteni.

A tűzoltók csónakos beavatkozása eredménytelenül zárult, mert a víz elsodorta a gumicsónakot. Végül úgy döntöttek lábon, vízen keresztül hozzák ki a beteget. Ráadtak egy mentőmellényt, és a rábeszéléseknek hála a pszichiátriai kezelés alatt álló férfi önként követte a tűzoltót a folyón keresztül a kifeszíttet kötél útvonalán. A partra érve a rendfenntartók azonnal megragadták a 22 éves férfit és a legrövidebb időn belül betuszkolták egy mentőautóba, hogy visszaszállítsák a pszichiátriai osztályra. A szökési ügyben a rendőrség és a kórház is nyomozást folytat.


Óvatosan közelítették meg a zavart elméjű férfit


Sikerült együttmükődésre bírni a beteget


A parton már a rendőrség várta


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: